Skip to content

Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes a l’àmbit escolar (1)

Entrevista amb Adriana Guzmán. Aimara, lesbiana, forma part del feminisme comunitari antipatriarcal de Bolívia

Ens parla de la importància d’incorporar el feminisme a l’escola, ja que sovint el moviment se centra més en la incidència política i deixa en segon terme l’educació de les més petites. Per canviar les mentalitats, cal començar transformant l’escola, com a institució funcional al sistema capitalista patriarcal.

Destaca la importància que l’educació parteixi d’una realitat concreta, dels cossos de les persones, del seu gènere, cultura, llengua… De la mateixa manera que massa sovint les metodologies educatives deixen de banda els cossos i es centren en els conceptes, coneixements, continguts, també el feminisme i l’ecofeminisme es plantegen des de l’abstracció. Cal estar atentes per disputar el territori a l’acadèmia, que despolititza i pren la veu als col·lectius protagonistes.

També insisteix en la necessitat de situar-se a l’hora d’educar: no podem parlar d’economia, de medi ambient, de feminisme, sense reconèixer i denunciar el nivell de violència cap a les dones en un sistema genocida, feminicida, biocida.

Podeu veure l’entrevista completa aquí:

Entrevista Adriana Guzmán | L'Economia Feminista a l'aula from Edualter on Vimeo.

Leave a Reply