La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu

  • by

Reflexions sobre la incorporació de les economies transformadores i feministes en l’àmbit escolar

Hem dut a terme un procés de consulta a diverses persones d’entitats i institucions vinculades a l’àmbit de l’economia social i solidaria i de l’economia feminista.

L’objectiu era apropar-nos a experiències d’economia feminista i d’altres experiències transformadores que s’estan duent a terme tant a Catalunya com en altres territoris de l’estat, i en altres països, per conèixer els aprenentatges i reflexions que estan generant aquestes pràctiques, i com es poden incorporar a les accions educatives per tal de crear consciència crítica entre infants i joves respecte a les causes i les conseqüències del sistema econòmic actual que genera desigualtats i violències, degrada el medi ambient i prioritza el benefici econòmic d’alguns per sobre de la vida.

Hem entrevistat persones representants d’entitats com FETS, Finançament Ètic i Solidari, Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, plataforma Vers les Escoles Feministes, Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, Aresta Cooperativa, Esguard, Coopeartiva d’Educació en el Lleure, Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional Hegoa / UPV, y Feminismo Comunitario Antipatriarcal de Bolívia.

Aquí us deixem un vídeo amb el resum de les seves aportacions. En les entrades següents podreu anar veient les entrevistes completes.

La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu from Edualter on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *