Skip to content

Consulta de continguts per la Guia Competències i EPD

Para ver el formulario en castellano entra aquí

Des de Edualter, la Escola de Cultura de Pau i la Fundació Solidaritat UB, et convidem a participar en la definició de continguts d’aprenentatge de la guia metodològica que facilitarà la incorporació de l’Educació per al Desenvolupament en el currículum de primària i secundària.

En el marc del programa Competències i EPD, hem format un grup de treball que des de fa any i mig, hem vingut reflexionant sobre les diferents temàtiques que podria incloure una proposta integral d’Educació per al Desenvolupament en l’educació formal, a més d’una sèrie de propostes metodològiques i estratègies didàctiques, així com alguns criteris i instruments d’avaluació.

Pel que fa a la definició de continguts d’aprenentatge, tenim un primer esquema de sis eixos temàtics que conformarien la proposta educativa de l’EPD aplicada a l’educació formal. Cadascun d’aquests eixos se subdivideix en blocs i es desplega en temes concrets (que en alguns casos s’entrecreuen amb altres eixos, donada la complexitat d’algunes temàtiques)

Per enriquir aquesta proposta, et convidem a participar en la definició dels continguts mínims que cada eix temàtic podria incloure. Trobaràs en el formulari adjunt els sis apartats d’eix temàtic i dins una divisió de continguts d’aprenentatge pel que fa a:

  • “saber”: idees, coneixements, conceptes que qualsevol estudiant de primària o secundària hauria de conèixer sobre el tema
  • “saber fer”: procediments, actuacions o habilitats, que haurien de fomentar-se en l’educació obligatòria
  • “ser”: valors i actituds a incloure en una proposta educativa sobre cadascun dels temes

També hem inclòs dues preguntes més generals sobre el perfil de persona que podríem esperar després d’un procés formatiu en EPD i el tipus de qüestions a resoldre per part d’una guia metodològica que faciliti la incorporació de l’EPD a l’escola.

Et convidem a contribuir amb la teva experiència i especialització en els apartats que consideris. Una vegada reunides totes les aportacions dues comissions de treball (especialitzades en l’anàlisi curricular de primària i secundària) conformaran els objectius i continguts d’aprenentatge per a cada etapa i nivell, des de la perspectiva de les competències bàsiques, enfocament sota el qual hem construït la proposta.

Si tens algun dubte o desitges rebre més informació sobre l’avanç del projecte i la guia pots navegar pel nostre blog, donar-te d’alta en la nostra llista de distribució o escriure’ns

2 thoughts on “Consulta de continguts per la Guia Competències i EPD”

  1. Pingback: (Castellano) Consulta de contenidos para la Guía Competencias y EPD » Competències i EpD

  2. Un cop més arribem a unes dates molt assenyalades per a tots nosaltres. Són dies d’emocions contradictòries: rialles i llàgrimes, pau i nerviosisme; treball i il·lusió… però no ens deixem envair per aquestes i mantenim el nostre esperit solidari. Per això vam decidir celebrar el “Dia de la Solidaritat”.

Leave a Reply