Skip to content

Jornades: Reptes de l’Avaluació Transformadora

INSCRIPCIONS

 

#AvaluarPerTransformar

En un context d’Educació per a la Justícia Global, on es persegueixen uns objectius d’evolució cap a un món més just i amb menys discriminacions i violència, l’avaluació s’ha de plantejar l’impacte que té l’aplicació de les competències fora de l’aula.

Aquests impactes o transformacions poden plasmar-se en les relacions fora de l’aula o del centre, en les relacions intra-familiars o altres grups als quals pertanyi l’alumnat, en l’organització del centre escolar, en el consum del centre escolar i de les famílies, en les sinèrgies que s’estableixen amb altres actors de la comunitat propera, o altres iniciatives socials o fins i tot globals.


En el marc del projecte “Avaluar per Transformar” impulsat per Edualter i l’Escola de Cultura de Pau i la col·laboració del grup de Treball Avaluar per Aprendre amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, us proposem participar en les Jornades  Reptes de l’Avaluació Transformadora

La trobada pretén crear un espai d’intercanvi i diàleg entre docents, personal i voluntariat d’entitats socials, investigadores i persones interessades en l’avaluació d’iniciatives educatives transformadores orientades a la Justícia Global


PROGRAMA:

17 de juny, 16.00 a 19.30hs

Diàleg inicial i presentació model Avaluació Transformadora

Benvinguda i acollida:

Clara Massip Bonet. Coordinadora d’Edualter, especialista en Educació per a la Justícia Global, màster en Immigració i Educació Intercultural (UB), llicenciada en Geografia i Història, especialitat en Antropologia (UB)

Participen al Diàleg inicial:

– Celina de Felice, Consultora i formadora en temes de joventut, pau i seguretat en la Agency for Peacebuilding, col·laboradora de la la GENE (Global Education Network Europe).

– Mariana Morales, Consultora Educativa Independent per a institucions i centres educatius a Espanya i Llatinoamèrica, especialitzada en avaluació formativa. Coautora de “La Evaluación Formativa. Estrategias eficaces para regular el aprendizaje”

– modera: Martí Boneta Carrera, Mestre, Doctor en Història Contemporània. Director del Centre de Recursos Pedagògics Les Corts (Ciutadania i Valors)

Participen a la presentació del model Avaluació Transformadora:

Cécile Barbeito i Thonon, Formadora i investigadora a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, és diplomada en Ciències Polítiques, postgraduada en Cultura de Pau i Salut Mental en casos de violència política i catàstrofes naturals, Màster en Avaluació Educativa, i doctoranda.

Mariano Flores M, Coordinador d’Edualter, Especialista en Educació per a la Justicia Global.  Màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius (UB). Diplomat en Cultura de Pau (UAB), Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats (DESE) en Sociologia opció Educació (UAB).

Fila Zero, Amb la participació de docents i especialistes en polítiques educatives i de cooperació internacional

 


18 de juny, 9.30 a 12.15hs: Ronda d’experiències 1

18 de juny, 12.45 – 14.00: Ronda d’experiències 2

Durant el matí del dissabte es realitzaran dues rondes de presentacions simultànies de tres experiències educatives que han aplicat un enfocament transformador a l’avaluació

A més de la presentació de l’experiència, es realitzarà un diàleg apreciatiu (feed-forward) per part d’una persona especialista en avaluació. Aquest diàleg serà acompanyat per una persona que ha participat en el Grup de Treball Avaluar per Transformar durant el curs 2021-2022

Experiències:

– Avaluar per transformar l’aula: aplicació de la rúbrica feminista

Jordi Moner : Institut Bisaura, Sant Quirze de Besora

Diàleg apreciatiu: Pere Vilaseca, Grup de Treball Avaluar x Aprendre Rosa Sensat

– Avaluar per transformar el centre: pràctiques avaluatives de l’escola St Llàtzer

Nines Casado i Ana Panisello : Escola Sant Llàtzer, Tortosa

Diàleg apreciatiu: Maria Burgos, Madre Coraje, Sevilla

– Avaluar per transformar l’entorn: avaluar la implicació en la comunitat

Ana Jiménez : Ecotono Sociedad Cooperativa Andalucía, Sevilla

Diàleg apreciatiu: Brenda Bär, Centre Promotor d’Aprenentatge Servei

La distribució dels tallers es realitzarà d’acord amb l’arribada de les persones assistents intentant equilibrar amb cures la participació en els tallers

INSCRIPCIONS:  Aqui

 

Leave a Reply