Skip to content

Presentació Jornada Economia Feminista

  • by

La presentació de la Jornada va anar a càrrec de Clara Massip, coordinadora d’Edualter, que va exposar els objectius i el programa de les Jornades, va agrair a totes les persones, entitats i institucions per la seva participació i per fer possible les Jornades, i va exposar els aspectes de funcionament i organització.

Seguidament va intervenir Marta Musić, activista, membre de la Comissió Internacional d’ATTAC França i de la iniciativa Alternatives sistèmiques, que va explicar les perspectives que aporta el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) per implementar el valor de les Economies Feministes a l’educació. El FSMET, va concretar, està integrat per quatre moviments: les economies feministes, l’agroecologia i la sobirania alimentària, l’economia social i solidària i els comuns (espais que compartim: rural, urbà i digital). Tots ells, tenen uns altres dos eixos que els hi són transversals per potenciar-los i/o implementar-los con los que, a més, haurien de compartir valors: l’educació i les polítiques públiques.

També vam comptar amb la participació, de forma virtual, Clauda Álvarez, Coordinadora de la Campaña por un Currículum Global de Economía Social Solidaria, que ens va explicar l’origen de a Campaña, que neix en el marc de la implementació de l’Agenda 2030 i els ODS, i és el producte d’un llarg procés amb diferents institucions i organitzacions dels 5 continents. També va exposar els objectius de construcció col·lectiva de sabers, coneixements i metodologies, i la proposta d’un Currículum Global basat en un nucli de principis socioeconòmics i pràctiques sostenibles que resulten pertinents a tot el món, i que cada currículum nacional pot adequar a les diferents necessitats dels territoris. Un currículum que posa les bases dels processos solidaris d’una economia justa i equitativa, capaç d’erradicar la pobresa material i espiritual com demostren milers d’experiències de sobirania alimentària al món, que generen vincles respectuosos amb la naturalesa i amb l’ecosistema.

Finalment, Marino Flores, d’Edualter, va explicar el projecte La sostenibilitat econòmica i social, l’economia feminista i de les cures en el currículum educatiu, en el qual s’emmarquen aquestes Jornades, i que forma part del Programa Competències per Transformar el Món.

Leave a Reply