Skip to content

Resum audiovisual de la III Trobada d’Experiències Transformadores

  • by

http://vimeo.com/85914258

Durant el cap de setmana del 6,7, i 8 de desembre de 2013 es va celebrar al Prat de Llobregat (Barcelona) la III Trobada d’Experiències Transformadores. Associacions locals i entitats de tot l’estat van exposar 16 processos d’educació emancipadora. Des d’una xarxa d’escoles rurals a Castella-la Manxa, a la Ecomarcha pel decreixement d’Ecologistes en Acció, des de projectes comunitaris urbans o rurals a l’economia solidària de la Comunitat auto financera de les dones de Vilafranca del Penedès. La trobada va ser una posada en comú d’experiències creatives, que reivindiquen els drets de les persones o que busquen solucions, alternatives o canvis concrets en la societat, l’economia o la cultura.

L’equip tècnic de Competències i EpD va participar presentant la proposta curricular de la guia construïda pel grup de treball durant els tres anys de durada del projecte. També es van presentar els reptes i obstacles encara per afrontar, així com la necessitat de compartir l’esforç d’incidir en els centres educatius, el professorat, les administracions educatives i l’entorn.

La trobada es va concebre com una experiència d’educació crítica i transformadora, amb una mirada feminista i una visió local-global, es va comptar amb la participació d’experiències d’Amèrica Llatina com el Programa Democràcia i Transformació Global (PDTG) de Perú o d’associacions del barri de Sant Cosme del Prat on va tenir lloc la trobada. També va comptar amb la presència de destacades personalitats del món de la pedagogia com Alicia García Santos, periodista i consultora en igualtat de gènere; el pedagog Jaume Martínez Bonafé o Óscar Jara, Director General del Centre d’Estudis i Publicacions Alforja (San José, Costa Rica) i coordinador del Programa Llatinoamericà de Suport a la Sistematització d’Experiències del CEAAL (Consell d’Educació d’Adults d’Amèrica Llatina).

La III Trobada d’Experiències Transformadores s’emmarca dins de les activitats prèvies a l’IV Congrés Estatal d’Educació para al Desenvolupament que se celebrarà a l’octubre de 2014 a Vitòria-Gasteiz.

Leave a Reply