Skip to content

Els governs de la UE es comprometen a reforçar l’EPD

  • by

Els governs europeus reforcen el compromís d’enfortir l’educació per al desenvolupament i sensibilització en les Conclusions del Consell d’Afers Exteriors, que es va reunir el 15 d’octubre de 2012 a Luxemburg.

En les conclusions, el Consell declara:

15. La UE seguirà promovent un enfocament estratègic per augmentar el nivell i la qualitat de l’Educació per al Desenvolupament i Sensibilització (DEAR en anglès), així com la capacitat de les xarxes de les OSC en aquest sentit.

[..]

“19. El Consell insta les ONG europees per associar-se amb les organitzacions dels països socis amb acords d’associació a llarg termini i equitatiu basat en la demanda local, que han d’incloure el seguiment i la promoció de la coherència política per al desenvolupament, sensibilització i educació sobre temes relacionats amb el desenvolupament, assessorament, entrenament i aprenentatge entre iguals, xarxes i l’establiment de vincles des del nivell local fins al nivell mundial.

Amb aquestes conclusions, el Consell reacciona a una Comunicació de la Comissió Europea sobre el paper de la societat civil en el desenvolupament (“Les arrels de la democràcia i el desenvolupament sostenible: compromís d’Europa amb la societat civil en les relacions exteriors“), que per desgràcia no s’ocupa del paper de la societat civil en l’Educació per al Desenvolupament en absolut.

La Comunicació oblida abordar la qüestió de la participació dels ciutadans a través de l’EPD a Europa i fora de forma estratègica“, escriu CONCORD, la Confederació Europea d’ONG de Desenvolupament en una reacció a la publicació de la Comissió Europea. En conseqüència, la confederació es congratula que els estats membres van reconèixer la importància de la EPD (DEAR) en les conclusions del Consell.

Aquest compromís reforçat del Consell per involucrar els ciutadans amb el desenvolupament ve només uns mesos després que un fort cridat pel Parlament Europeu per enfortir l’educació per al desenvolupament a Europa, a través de l’ adopció d’una declaració escrita en l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global activa.

Escrit per Tobias Troll

Pres de deeep.org

Tags:

Leave a Reply