Skip to content

Criteris per a la sistematització d’experiències d’ECG en l’àmbit local: Sessió de presentació i validació dels criteris

  • by

El passat 22 de novembre de 2022, a la seu de Lafede.cat, vam celebrar la sessió de presentació i validació dels Criteris per a la sistematització d’experiències d’ECG en l’àmbit local. Com ja vam introduir en aquesta altra entrada del bloc, aquests criteris són el resultat d’un procés participatiu de revisió i adequació dels criteris utilitzats fins ara per valorar les pràctiques d’Educació per a la Ciutadania Global, amb l’objectiu d’incorporar les singularitats territorials de les experiències educatives que es duen a terme en l’àmbit local. A la sessió van participar un total de 25 persones entre docents, treballadores de l’administració publica i persones de diferents entitats com ara Edualter, La Rotllana, Lafede.cat, Teachers 4 Future, Fundipau i Catesco, entre d’altres.

D’aquesta jornada cal destacar la presentació de tres experiències educatives d’ECG dutes a terme al territori: les companyes de l’Institut Ca n’Oriac ens van presentar el seu projecte transversal “Bruixes: Les tres de Sabadell“, vam conèixer el “Projecte Refugi” de la mà de l’Institut Escola Sant Esteve i l’Escola de Cultura de Pau i, finalment, Creart i l’escola FEP Sant Ramon Nonat van compartir la seva experiència “Blau. Construir la Pau des de l’ombra” amb les persones assistents.

Aquestes experiències van servir com a termòmetre per testar els criteris presentats i, a partir d’elles, es va generar un debat molt enriquidor que ens va permetre afinar aquests criteris fins a la seva versió final. Agraïm a totes les persones que han participat en el procés de reflexió conjunta, que amb el seu coneixement de les diferents realitats i dels reptes socials i educatius dels territoris han contribuït a definir uns criteris més adequats per identificar, valorar, sistematitzar i donar a conèixer les pràctiques d’ECG que es duen a terme als diferents municipis de la província de Barcelona.

Us deixem a continuació un vídeo resum de la sessió i del projecte en el qual s’emmarca. Fins la propera!

Leave a Reply